Alla inlägg av johannes_hagg@europe.com

Tillverkning av 20″ Offset Smoker 2016

Nu är tillverkningen i gång inför säsongen 2016. Några uppdateringar och förbättringar av vår 20″ Offset Smoker har gjorts såsom t.ex. fasta lastöglor för att kunna säkra enkelt vid transport, modifierade bottenplåtar som underlättar reglering av temperaturen i högskåp m.m.

Kontakta oss för mer information eller för att få reda på kommande leveranser.Eldstadsluckor Trummor till rökkammare

Rum Can Chicken-recept från Anders Lejonbjörn

Här är ett recept som blir fantastiskt i vår 20″ Offset Smoker. Tack Anders på Lejonet & Björnen 🙂

http://www.mynewsdesk.com/se/bjarefagel/blog_posts/mitt-baesta-grillrecept-rum-can-chicken-av-anders-lejonbjoern-26923

Rum Can Chicken
Av Anders Lejonbjörn • 4 personer • Grilltid cirka 2-3 timmar.

Ingredienser:
• 1 Bjärekyckling
• rub (se recept nedan)
• 50 g smör
• 1 33cl Coca Cola
• mörk rom
• glaze/barbequesås (se recept nedan)

Gör så här:
1. Gnid in Bjärekycklingen med rubben dagen innan. Spara lite rub till punkt 4. Lägg kycklingen i en form med plastfilm över i kylen.
2. På grilldagen tänder du grillen för indirekt grillning, det vill säga att du har glöden på en sida och kyckling på den andra sidan. Grillen skall hålla cirka 120-130ºC.
3. Blanda smöret med en matsked rom. Gnid in smöret under skinnet på Bjärekycklingen uppe vid halsen.
4. Öppna Coca cola-burken och drick ur hälften. Ta en konservöppnare och öppna hela toppen på burken. Häll i 4 matskedar mörk rom i colan samt en tesked rub.
5. Ställ burken på gallret över glöden så den blir varm innan du trär på kycklingen. Det går att låta kycklingen stå av sig själv utan någon hållare.
6. Efter en timma så pensla med glazen eller barbequesåsen. Gör detta då och då under resten av grillningen. Grilla Bjärekycklingen tills den har nått temperaturen 83 ºC intill bröstbenet.

TIPS: Vill du ha ett mer barnvänlig alternativ? Hoppas över rommen i smöret och i Coca Colan. Ta istället två teskedar rub i Coca Colan och en tesked rub i smöret.

Vi firar Ölets Dag 2015 tillsammans med Nya Carnegiebryggeriet och Grillstock UK

Årets evenemang blir utan tvekan Beer Day BBQ Bash på NCB (Nya Carnegie) i Stockholm den 15:e juli 2015!

Vi firar Ölets dag 2015! Tillsammans med influgna Pit Masters från Grillstock UK kommer det tillagas både revbensspjäll och oxbringa i vår 20″ Offset Smoker! För tillställningen kommer tre parallella rökugnar att användas för att tillgodose  gästernas väntade aptit på riktigt äkta BBQ smak! Nya Carnegie slår upp portarna för evenemanget kl 14! Läs mer om evenemanget ”BBQ åt Folket” på Nya Carnegies Facebook:

https://www.facebook.com/events/101324630214068/

Three 20" Offset Smokers running at Nya Carnegiebryggeriet! Already after 2 minutes it smells fantastic!

Ett foto publicerat av Smokeronline (@johannes.hagg)


 

 

 

 

 

Grill SM 2015

17-18 maj koras Sveriges
bästa grillteam på Liseberg.

Här kommer deltagarna att göra upp inom olika kulinariska delmoment för att slutligen vaska fram landets främsta grillteam. I prispotten ligger en biljett att tillsammans med Swedish Barbeque Team delta i världsmästerskapen 2015. Läs mer på : http://www.grillochbbqsm.se/

Arrangör är Svenska Grillfrämjandet: http://www.grillframjandet.se/