Rum Can Chicken-recept från Anders Lejonbjörn

Här är ett recept som blir fantastiskt i vår 20″ Offset Smoker. Tack Anders på Lejonet & Björnen 🙂

http://www.mynewsdesk.com/se/bjarefagel/blog_posts/mitt-baesta-grillrecept-rum-can-chicken-av-anders-lejonbjoern-26923

Rum Can Chicken
Av Anders Lejonbjörn • 4 personer • Grilltid cirka 2-3 timmar.

Ingredienser:
• 1 Bjärekyckling
• rub (se recept nedan)
• 50 g smör
• 1 33cl Coca Cola
• mörk rom
• glaze/barbequesås (se recept nedan)

Gör så här:
1. Gnid in Bjärekycklingen med rubben dagen innan. Spara lite rub till punkt 4. Lägg kycklingen i en form med plastfilm över i kylen.
2. På grilldagen tänder du grillen för indirekt grillning, det vill säga att du har glöden på en sida och kyckling på den andra sidan. Grillen skall hålla cirka 120-130ºC.
3. Blanda smöret med en matsked rom. Gnid in smöret under skinnet på Bjärekycklingen uppe vid halsen.
4. Öppna Coca cola-burken och drick ur hälften. Ta en konservöppnare och öppna hela toppen på burken. Häll i 4 matskedar mörk rom i colan samt en tesked rub.
5. Ställ burken på gallret över glöden så den blir varm innan du trär på kycklingen. Det går att låta kycklingen stå av sig själv utan någon hållare.
6. Efter en timma så pensla med glazen eller barbequesåsen. Gör detta då och då under resten av grillningen. Grilla Bjärekycklingen tills den har nått temperaturen 83 ºC intill bröstbenet.

TIPS: Vill du ha ett mer barnvänlig alternativ? Hoppas över rommen i smöret och i Coca Colan. Ta istället två teskedar rub i Coca Colan och en tesked rub i smöret.